New Life Mission | Vi bekämpar fattigdom!

Life bag

Många ensamstående föräldrar står inför ekonomiska utmaningar, kämpar för att täcka skolavgifter, hyra och matkostnader. Lifebag är ett projekt där kvinnor från slummen och andra fattiga områden tillverkar handflätade väskor av återvunnet plast.

Lifebag-projektet skapar möjligheter för kvinnorna att uppnå självförsörjning och kontroll över sina vardagar.

30% av intäkterna från försäljningen av Lifebags går till produktion, administration och leverans, inklusive löner för kvinnorna som flätar. En kvinnas lön motsvarar en kenyansk undersköterskas lön. De resterande 70% riktas till New Life Missions olika sociala projekt som ni kan läsa mer om här på vår webbplats.

Historia

Lifebag-projektet tog sin början i Norge och Sverige år 2016, efter att en grupp norrmän besökte en kvinna som flätade väskor.
Efter att ha köpt alla väskor och tagit med dem till Norge, började fyra kvinnor från slumområden regelbundet besöka New Life Mission för att delta i skapandet av de nu kända Lifebags.

Idag är det ungefär 40-50 kvinnor som arbetar med att fläta väskor. Kvinnorna har valt att kalla väskan för Lifebag, som ett symboliskt namn för dess roll i att förändra liv och skapa en fungerande vardag.

Vill du köpa Lifebag?

  • Besök vår Instagram @carryalifebagsweden och utforska våra höjdpunkter för att hitta ambassadörer som säljer i olika områden. Om ingen finns i din närhet, kan du skicka oss ett meddelande så hjälper vi dig.
  • Du kan även besöka våra secondhandbutiker Källan i Nässjö eller Bariki i Hestra, Ydre kommun . Mer information om butikerna finns under fliken ”secondhand butik” här på vår webbplats.

Bli Lifebagambassadör!

  • Bli en del i vårt ambassadörteam och sälj Lifebags. Det finns inga krav på att du måste sälja ett specifikt antal Lifebags. Alla ambassadörer engagerar sig frivilligt och ideellt. Om du är intresserad, kontakta oss på vår mailadress Lifebagsweden@newlifemission.se så delar vi mer information om projektet.

Bli månadsgivare

Kontinuerligt stödjande på en valfri summa som ger organsationen en chans att lägga upp startegier för barnens framtid.

Starta en insamling

Starta din egen insamling till ett nytt speciellt ändamål eller till de sektioner organisationen redan har.

Ge en gåva

Ge en gåva i form av minnes- eller högtidsgåva som går till det mest behövande eller till önskat ändamål av dig som givare.